People are affraid of their own greatness - Nelson Mandela



torsdag 29 december 2011

Fan ta det där tyska u:et

Ett annat band, ett av de största rockbanden i världen faktiskt, som jag nu har börjat märka lite mer...jag har alltid gillat dem, speciellt när jag var liten, när jag var särskilt "fond of" "Shout at the devil" och "Dr. Feelgood" hahah. Öhm jaa, det är jag ju nuv också, fond of dom låtarna alltså (förlåt, jag hittar inget bättre uttryck för att jag tycker om dom eheh). Eftersom att tiden har gått och deras look har blivit mer och mer "ute", har jag också tyckt att de är löjliga och "de trodde de va så coola" osv sådär va, men nu är jag inte så jävla ytlig längreee ahaha..och lyssnar istället på musiken som ju faktiskt var huvudämne för dom..(?) Försökte välja en av de mindre extrema bilderna på gruppen faktiskt...öhm...ja. En bild där medlemmarna i alla fall inte har smink, stilettklackar och hår som bokstavligt talat står upp till taket... En låt som jag tycker är riiiktigt bra är hitten "Home sweet home". Vet du inte vilket band jag pratar om nu, så...vet jag inte vad jag gör! Kanske ber dig läsa på bilden om så är fallet, jag upptäckte precis att det står med liten svart text där. Yiie Mötley Crue! Nä? Fan ta det där tyska u:et då :( hihi nej jag är glad ändå lilla bajs. Men allvarligt dom var ganska extrema kan man säga, de här Vince Neil och Nikki Sixx och Tommy Lee och ja...Mick Mars eller vad det nu va han låtsades heta. Och oj vad häftigt det var med konstiga namn med bokstäver från främmande länder som Sverige och Tyskland...! Jaja, alla har vi väl hört den historien om gamla goda Möööötley hah nä jag skoja...jag tror alltid att jag är mycket äldre än vad jag är...vad har det med någonting att göra nu då? Spöööket Laaaban!! (förlåt för det där plötsliga utropet) Med smink, högklackat och skittuff attityd verkar det som att man kan komma långt i alla fall. Åtminstone i musikbranchen.

tisdag 27 december 2011

Med nya ögon

Nu är det kolsvart. Jättekallt är det inte, men mörkt. På dagarna är det antingen mulet och regnigt eller som idag, soligt och ljusblå himmel utan några som helst tecken på moln alls. Gräset är fortfarande ganska grönt, men löven på träden falnar och gulnar. För att vara slutet på december måste jag säga att jag inte tycker att vintern har kommit speciellt långt över huvudtaget, detta är ju bara vanligt höstväder..? Det är väldigt bra, tycker jag, jag gillar inte kyla längre efter förra vintern..
Jag är i stort behov av miljöombyte ofta, nya platser och nya människor känns det som att jag behöver få se...men att tjata på mamma och pappa om hur gärna jag vill besöka USA fyller inte direkt deras plånböcker bara sådär. Det är speciellt på detta vis när det är vinter, eller allmänt ointressant här hemma i Sverige. Jag vet att suget efter nytt nytt nytt kommer lägga sig en liten aning när våren och sommaren kommer, och Göteborgs ibland faktiskt ganska trevliga egna erbjudanden typ blommar fram.
Som Marcel Proust sa: "Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka efter nya vyer, utan att se med nya ögon". Visst, inom några år kommer jag kanske acceptera det, men för tillfället skyller jag på min omogna och trotsiga ålder för att få fortsätta tjata och drömma oavbrutet om platser och saker jag inte vet något om.

söndag 20 november 2011

Att resa sig

När jag är ledsen, känns det som att allting kommer att gå sönder
Mitt liv känns meningslöst
Mina tankar svarta
När jag är ledsen, känns det som att hela världen vänder sig emot mig
Alla blir mina fiender
Ingen bryr sig om mig
När jag är ledsen, ser jag mig i spegeln och undrar varför
Jag är inåtvänd, rädd och orolig
Jag vågar inte
När jag är ledsen, förstår jag till slut att det har med mig själv att göra
Jag vilar mitt huvud, och gör någonting annat
Jag bearbetar försiktigt min ångest, för..
När jag är ledsen, reser jag mig alltid upp igen
När jag får vara ledsen, blir jag starkare
Hej, och nu ska jag åka iväg igen. Hejdå.

söndag 13 november 2011

Smells like teen spirit

November. Det är kolsvart ute just nu. Och kallt, antar jag, fast det kan jag ju inte veta, när jag sitter här inne i mitt varma kök. Bara om jag går ut och kollar då. Okej, vänta lite bara...ja, det var kallt. Är kallt. Men vet du vad? Jag är glad ändå. Just nu i alla fall. Förr var jag nästan aldrig glad, speciellt inte vid den här tiden på året. På våren och sommaren höll vädret mitt humör uppe en aning mer, men på hösten...det var helvetets årstid. Allt var mörkt, kan man kanske säga hehe. Men nu är det rätt så ordentligt annorlunda. Visst, jag är fortfarande lite deprimerad emellanåt såklart, men...det känns liksom som att nu får jag en belöning för allt jag genomlidit mentalt under min lilla barndom. Jag har nästan blivit tvärtom nu, på många sätt. Jag har matteprov imorgon, så jag borde egentligen plugga till det nu...men vadfan jag satsar inte på mer än godkänt i matte, och jag fattar alla grunder...kanske bäst att ta en titt ändå i och för sig...heh. Men..ja. Jag sitter här och nynnar på Nirvana-låtar nu, och känner att min kreativitet kommer bubbla över...gah! Jag är kreativt understimulerad! Jag behöver mer än en och en halv teatertimme i veckan...Jag vill fan gå estetisk teater eller nåt. Skiter i om jag lättare får jobb om jag går humanistisk (om man ens få det), jag ska också orka stå ut med att gå i skolan i tre år till, då behöver man kunna ha kul i skolan, alltså på lektionerna också. Om man heter Sofia. Sofia Wahlqvist Slättung.

lördag 29 oktober 2011

Dricker kaffe och är cool...

Raaaww! ;o Bon Scott där ja...dricker kaffe och är cool...
Idag är det lördag och höstloov yeah! I torsdags var jag på Schillerska på niornas dag, och det verkade superbra. Jag såg en tjej som såg nästan likadan ut som jag, och det är nog ett positivt tecken. Rektorerna berättade i början att stämningen speciellt var väldigt bra på skolan, och alla var så trevliga och allt. Fin byggnad också. Hehe. Och passande program. Jag väger nu mellan teaternlinjen på estetisk, och humanistisk med teater på individuellt val...svårt svårt. Även Schillerskas humanister verkade vara av avslappnat knasigt sofia-slag, så...då behöver jag kanske inte välja efter vilken typ av människor jag ska gå med...det är egentligen ganska konstigt att jag tänkte göra det först...Jag känner verkligen för både estetisk och humanistisk på olika sätt. Humanistisk är liksom intressant-teoretiskt-roligt, estetisk är liksom kul-praktiskt-roligt, fattar du? Hm. Jag tror faktiskt att det blir bra hur jag än gör, och blir det inte det, finns det alltid nån typ av återvändo liksom...
Idag var jag på stan med Jenny och bytte ut en ring som jag hade fått i födelsedagspresent, som var för liten. Vi gick och fikade på nåt kaffeställe, Mauritz, som hade hundra sorters kaffe och några typer av fikabröd eller vad det heter. En kille sa att jag såg ut som arton, då blev jag munter, sa generat tack, flög tillbaka till min stå-plats bland alla vuxna, drack min latte och kände mig cool...det där skrev jag bara sådär helt apropå ingenting...hah höö.


torsdag 20 oktober 2011

Hal trädstamm

Sista dan som fjorton år då, imorgon är det straffmyndig och sånt där som gäller...femton, here I come..! Känns inte så intressant eller spännande att fylla år längre. Hur ska jag klara av alla födelsedagar framöver då..? :/ Fast det är ju väldigt roligt :) nä, jag ändrar mig, det är fortfarande kul med lite extra uppmärksamhet. Hoö hoö. Halva matsalen stod upp och sjöng för mig i sjuan ungefär...piinsamt pinsamt. Men...enligt någon gubbe skulle ju världen gå under imorgon, så vi får väl se hur det blir med det där...
Inatt (natten till idag) drömde jag något konstigt. Det låter inte alls märkligt eller så när jag berättar det, men det kändes som om drömmen ville bringa mig något sorts budskap eller nåt..
Så.., jag går genom en tätbevuxen skog, klättrar över stenar och stockar. Från början är vi många som färdas genom skogen, men sen försvinner alla en efter en. Till slut är det bara jag och min lillebror Elias kvar, och jag märker att han också är på väg bort på något sätt. Han liksom fastnar i ett högt träd, och jag bestämmer mig för att försöka klättra upp och hämta honom. Det går först inte, och jag oroar mig för hur jag ska göra, och tänker på vad som ska hända om jag ramlar ner. Jag bara halkar på den hala trädstammen, och blir mer och mer orolig för Elias. Men sen helt plötsligt är det som att en röst säger till mig att inte tänka och oroa mig för hur jag ska komma upp, utan bara göra det, och se vad som händer. Jag slutar oroa mig, och kan hur lätt som helst ta mig upp i trädet och rädda Elias. Jahopp. Så var det med det. Intressant.

söndag 9 oktober 2011

Det sa pang

Nu börjar det faktiskt bli kallt ute. Det sa pang och nu är det bara höst helt plötsligt. Inte så långt till min födelsedag nu, jag blir femton bast...helt otroligt...Det skeetregnar nu, och inte ens min rutiga jacka och mina fingervantar var varma nog när jag va ute förut. Jag blir alltid så deprimerad när sommaren tar slut. Egentligen kan hösten va jättemysig ibland, men det är liksom att sommaren avslutas som alltid känns så...sorgligt på nåt sätt. Just nu känner jag mig lite apig. Aaapa...! Apan Bengt kommer och tar dig! Förlåt, jag vet inte vad det är med mig...haha.
Jag älskar låten "Jailbreak" av AC/DC och har denna eftermiddag lyssnat mycket på galna och häftiga Bon Scotts hesa och coola röst högt i lurarna. Det är så tråkigt att han dog, tycker jag, och ersattes av den skrikiga Brian Johnson, som i och för sig också väl är rätt bra, men aldrig skulle kunna slå Bon. Låtarna som Brian Johnson sjunger är väl bra, men fan vilken sexig energi Bon Scott har i sin hesa stämma! Woho! Hahahah skoja...nämen...Brian Johnson är också hes, men han är FÖR hes, och dessutom skriker han hela tiden, och låter som att hans röst ska spricka och gå sönder. Sen sjunger inte Brian med humor lika mycket som Bon heller, känns det som, och jag gillar musiker med humor ;) Jaja, AC/DC är ju alltid bra i vilket fall som helst.
Det spö spö spöregnar ute och man hör liksom bildäcken mot den blöta asfalten utanför när bilarna kör förbi. Ett sånt ljud som jag alltid somnade till när jag var liten. Goooos hihi. Tss.

torsdag 29 september 2011

Vad ska jag välja?

Lyssnar på Don't Cry av Guns N' Roses med alternativa texter, alltså inte originaltexterna, och undrar väldigt mycket över vad jag ska göra med mitt liv. Jag är bara femton, jag vet, men jag undrar över framtiden och jag kan inte hjälpa det. Vi fick en "Vad ska jag välja?"-katalog inför gymnasiet, som jag sitter och bläddrar i, och det finns ju hur mycket som helst! Hur många gymnasium som helst, hur många program som helst och hur många linjer och inriktningar som helst! Herregud, vad ska jag välja? Den katalogen gör verkligen så att man tänker så...haha, den är ju till för att vägleda en, och visst får man lite mer uppsikt över och koll på saker, men jag blir också jävligt förvirrad och grubblar nu över detta faktum att jag vill till Schillerska, men dom har ingen musik linje. Sen är jag inte säker på om jag vill gå musik, eller ens estetisk, eller jo, det är klart jag vill, jag har alltid velat det, men ska man välja efter vad man är intresserad av, eller vad man vill göra för tillfället? Ska man välja efter skola och hur den ligger och miljö och sånt? Samtidigt börjar jag också fundera på att börja jobba lite så småningom. Alltså, alltså...förvirring, det säger jag bara. Jag är samtidigt into humanistik också känner jag, och samhälle, det beror ju vilket humör jag är på. Aargh! Varför ska man bestämma sin framtid som femtonåring?? Jesus Kristus, jag bubblar över...

lördag 24 september 2011

Svanhuvud



Jag (såklart), denna lördagskväll. Ska gå ut utomhus lite snart...ja, jag vet, bilden längst ner...ibland får man knasa sig lite ändå. Det luktar citrusparfym i mitt rum nuve. Svvaaaanhuvud...! Simon & Garfunkel är så himla bra. Så fina, så duktiga. Jag har börjat med inlägg av bilder oftare nu va? Jag har väldigt väldigt svårt att bestämma mig för vilket gymnasium och vilket program och vilken linje jag ska välja sen...har länge tänkt teaterlinje på Schillerska eller så, men nu börjar vyerna vidga sig en aning, och jag är inte bergsäker längre. Inte för att jag nånsin var det, men aja.. Hvitfeldtska och Hulebäck börjar bl.a också bli alternativa valmöjligheter. De börjar...komma in i bilden kan man säga. Jaa du, problem, problem...men nu är klockan 8 på en lördagskväll, och det är absolut inte tillfälle att tänka på framtiden nu, eller?

Sofia 0-8

Har läst i mammas "Sofia 0-8 år" (handskrivna saker som jag har gjort och sagt som småbarn bl.a.), och kände mig plötsligt lite stolt över små citat som jag som 3 och 4-åring..sa. Jag kom liksom på att jag faktiskt fanns då med, och var en egen liten person på nåt sätt, fattar du?

1. Sofia, 2 år, försöker komma på de vackraste saker som finns att säga om mamma och pappa, och tänker ut "Lilla mamma bära tårtan" och "Lilla pappa Månskensbad" som små signaturer till föräldrarna.

2. Sofia, 4 - "Jag är inte rädd för att dö, men jag vill inte dö än för jag är inte trött på att leva"

3. Sofia, 2, har ritat en bild av två pojkar, eller är det en pojke och en man, och förklarar: "Pojken är ledsen, men då tar han sin hand och klappar och tröstar honom och då blir pojken glad igen"

4. Sofia, 3, blir inspirerad av OS på tv, och springer fram och tillbaka i hallen och utför olika "grenar", mumlandes "Denna gången kanske hon vinner" och småspringer på stället.

5. Sofia, 4, "Jag vågar ta i Elias, mamma, han är faktiskt en riktig lillebror, inte en docka"

6. Sofia, 5, är utomhus på vintern utan vantar: "Nu blev det ganska kallt. Fast inte kallt, det hjälper ju inte att gråta ändå"

Många fler små händelser läste jag om också, om jag får säga det själv, var jag nog rätt så klarsynt när det gäller vissa saker..

söndag 18 september 2011

Svänga och krångla

Lyssnar sönder Simon & Garfunkel-låten "The Boxer" och funderar över varför saker och ting är som dom är. Dom...dom är väl bara så helt enkelt, vissa saker. Det kanske inte finns någon förklaring. Eller andledning. Men ibland kan man inte låta bli att undra vad syftet är. Kommer det leda någon vart? Du vet. Det låter säkert lite flummigt eller nåt, men jag kan liksom känna att jag går runt i ett ogenomskinligt moln och ser inte ut utanför det, vet inte vad som händer eller vart jag är påväg. Förvirrande, förstår du? Känner du också så? Det är klart du gör, alla blir väl förvirrade ibland. Förutom vissa människor, som aldrig gör bort sig, alltid säger rätt, alltid gör rätt, alltid vet exakt vad som kommer hända, aldrig ser sig om. Dom "tuffa" människorna som bara går omkring där i genomskinliga moln och kan allt, gör rätt, vet rätt. Människor som inte blir förvirrade. Men det är normalt att vara förvirrad. Det måste man vara ibland för att leta reda på rätt väg. Det är som att man svänger av ibland på en avfart som man tror är rätt, och så är man lite bortkommen. Men till slut hittar man ut till den nya motorvägen man skulle till, och så är det bra. Till skillnad från människorna som bara åker rakt fram och vet att om dom åker rakt fram så slipper dom svänga och krångla. Dom håller sig i rätt fil och får inga utmaningar eller kör aldrig snett. Dom är "perfekta". Pah...tråkiga...

lördag 17 september 2011

Coola eller fina? Eller bara helt jävla bra?


Två musikuppsättningar från 60/70-talet som är helt olika varandra och ändå väldigt väldigt bra båda två. Fruktansvärt bra på olika sätt.

Surr

En känsla av harmoni och lycka når mig när jag vilar här och lyssnar på Aerosmiths "Sweet Emotion", "Crazy" och The Byrds "Farther Along" och "My Back Pages"... medan jag vet att Towe dammsuger utanför mitt rum, men jag kan inte höra det, eftersom musiken överröstar det, så det hörs bara ett svagt litet surr i bakgrunden.

tisdag 13 september 2011

Empty Streets (Kallar jag den än så länge, en liten låt jag har skrivit)

I live in a town full of people, who do not respect eachother
They do not share a thing, and they just do not bother

They walk around in silence, barely lookin' up
Scared of what could happen if they once tried

Who made it like this? Was it someone, or was it fate?
An atmosphere of darkness in the air

Empty streets and chilly winds, that's what we are used to here, but I want to believe there's something better
They said the time was gonna change, they said our life was good, but in my fuckin' ass it was

I live on a hill of rocks, a stony, grey neighnourhood
Not twenty feet from closest hang-out-place, where nobody goes

It should be something behind those clouds, up there in the rainy sky
Somebody to talk to, somebody to trust in, by the lonely nights of pain here

Who made it like this? Was it God or a coincidence?
An atmosphere of injustice and fear

Empty streets and chilly winds, that's what we are used to here, but I want to believe there's something better
They said the times were gonna change, they said our lives would be good, but in my fuckin' ass they were.

söndag 11 september 2011

The Who - The Seeker



Låten "The Seeker" av The Who från typ '71 eller nåt. Jag vet, världens sämsta musikvideo, men hallå det var svinlängesen...;)

fredag 9 september 2011

Random

Nu är det fredag igen! Gött! Och ny instrumentpanel har man också, fast det kan ju inte ni se...xD nämen! Jag är redan trött, tråkigt nog...:o klockan åtta..? Hihih jaja...Ska precis sätta på The Seeker av favvisarna The Who och lyssna lite på den...Det var kul att börja i teatern igen denna veckan :) Imorgon ska jag till Borås och bo på ett hotell och hänga vid nåt...ställe. Nåt hus. Badhus var det ja :) juste. Känner mig nöjd. Nån annan som är nöjd? Nöjd med denna veckan. Apa. Det är väldigt tyst just nu, bara datorn som...surrar. Högt. Jag ska gå och kolla om dom andra mår bra, eller om dom har stuckit iväg och lämnat mig här ensam...:( nää, det är inte likt dom :) Wow, molnen utanför mitt fönster är alldeles...randiga. Mörkgrå randiga moln mot en ljus, klarblå kvällshimmel. Min blomma behöver vattnas. Gud vilket liv jag har...fast jag är nöjd :) hejdå, nu får jag stänga av The Who och gå och vara social. Kram :)

tisdag 6 september 2011

Enligt mig

Rockartisterna på sjuttiotalet ÄR FORTFARANDE coolare än Lady Gaga och Lill Wayne...faktiskt. Enligt mig.
Fast det är ju bara min åsikt, många andra 15-åriga tjejer tycker säkert inte det...Hade skolfotografering idag, och på porträttet gjorde jag nåt konstigt så att min underläpp hängde ut, dvs jag såg lite sur ut. Som tur var tog hon två bilder...på den andra såg jag skitglad ut :) who cares.
Jag behöver gå på konsert! Jag vill verkligen det, kan inte något hippt rockband från USA komma hit snart? Gärna något legendariskt...jag var ju Beatlesfan som liten, och i somras kom ju Ringo Starr hit och spelade på Liseberg. Jag blev som tio år igen, och när alla andra gamla gubbar och tanter satt ner och lyssnade, ställde jag och min kompis oss upp och vinkade, och han tittade RAKT på oss och nickade! Wouw. Fast hade det varit under min Beatles-period så kanske jag hade svimmat av blotta åsynen av honom när han kom inskuttandes på scenen. Fy vad löjligt, herregud. Att svimma, alltså. På grund av nåt sånt alltså. När man tänker på det nu alltså :)
Enligt mig alltså. Tråkigt att jag missade Alice Cooper när han var här i Göteborg på sin turné 2008. Jag sa ju till pappa att jag ville se honom, men inget bestämdes och så blev det inte av...tråkigt...enligt mig. Det är förresten bandet Alice Cooper som är på bilden ^^ nu spöregnar det ute. Kul hihih...enligt mig.

lördag 3 september 2011

Åskbollen




Det är lördagsmorgon i september och jag är lyckliglyckliglyyyyycklig...höhö. De här fåniga bilderna ovan togs för ungefär en halvtimme sen, när jag hade duschat. Det känns som att jag är nyduschad på de flesta bilder...jaja, alltså, jag är ganska narcissistisk (vet inte hur det stavas), bloggar för fullt och bara lägger upp massa fåniga bilder där jag poserar "snyggt" och tror att folk ska vara intresserade... Men vadfan, jag är tonåring, då FÅR man va sån...hihih ;) eller? Förresten behöver folk inte läsa denna bloggen hela tiden, det är bara en grej som jag gör...nästan som en dagbok, fast lite mer offentligt. Igår var det fredag och vi kollade på James Bond. Åskbollen hette den ahahah vilket namn. Åskbollen. Den var från '65, från den gamla tiden då James spelades av den snygge medelålders Sean Connery. Igår var det förresten också en kille som förklarade att mitt ansikte hade vänt upp och ner på hans värld...:D hiehie. Via chatten alltså, men ändå...jag säger inte vem det är, men han pratar engelska, så han förstår ändå inte vad som står här ifall han skulle läsa det. Han e sneeell. En snel hest. Bajs. Korv. Nu ska jag gå ut och "flanera", vi hörs din lilla korv. Kom ihåg att jag älskar dig ;) Okej det där lät fånigt, men skitsamma. Jag är lite fånig idag...:) kram.

fredag 2 september 2011

Start Me Up - The Rolling Stones (HQ Audio)


Vi pratade om bland annat detta coola, faktiskt bra (enligt mig) sextiotalsband idag på musiken och kollade svinmånga videoklipp med Beatles och Buddy Holly och andra. Ni som känner mig vet ju att jag hade världens Beatles-period när jag var liten, och var galen i dom och så...fast nu har jag tröttnat då. Om du inte du redan vet det(de flesta som jag känner vet nog redan det), så kan jag också tillägga att jag ju lyssnar mycket på sent 60-tal, 70 och 80-tals rock mycket, speciellt 70-tal, så om du också lyssnar på typ Led Zeppelin, Aerosmith, Foghat, Guns N' Roses, Pearl Jam, The Who eller nåt annat och känner dig onormal...; du är inte ensam! ;) you got someone to talk to right here ;) Förresten ska jag sjunga typ någon Buddy Holly-låt i skolan, vi håller på med ett projekt, typ :"Projekt Rock N' Roll Historia". Ehe japp :)

torsdag 1 september 2011

Sometimes

Angry.
Sometimes you have to be it.
Sometimes life isn't fair.
You can't always walk around and act like a sun.
"People get what they deserve" - Yeah, sure, right...! Not in my fucking ass...
Sometimes I wish that I could see the faces of those people who treat others bad because of their own bad selfconfidence, I wish I could see them when they realize...they are not better than anyone else. They are not better than those other poor people they pick on. If they are something, they are cowards.
Sometimes I wish I could see their faces when the "poor" people stand up to them, and make them realize that it's only about themselves. "I feel sorry for them, they don't know better..." Yeah, but does that mean I want to be picked on by somebody that makes me feel just as bad as himself? That's no fucking excuse.

onsdag 31 augusti 2011

Wish I was a punkrocker with blablabla

Sitter här nu, en onsdagskväll den sista dan i augusti, i mitt vita rum med persiennerna nerdragna, men vinklade så att man ändå kan se rätt mycket. Fönstret är öppet också, så man kan ofta höra spårvagnar och bilar åka förbi på gatan utanför. Nej, nu går jag och drar upp persiennerna istället, vänta.....såja, nu ser man världen istället. De höga, Vita Björn-husen tornar upp sig under en ljusblå sommarkvällshimmel med några bomullsmoln på. Jag kan höra musik spelas någonstans ifrån också. Någon ganska lugn ballad på hög volym. Mitt hårspänne ligger där på bordet...den ena sidan av hårspännet är trasig...bajs. Önskar jag levde på sjuttiotalet, det önskar jag verkligen, jag har en känsla av att jag egentligen skulle födas på sextiotalet, växa upp på sjuttiotalet, vara vuxen på åttiotalet, ännu mer vuxen på nittiotalet, och medelålders nu. Alltihopa verkade mer lämpligt för mig då...musiken, samhällets uppbyggnad...nej förresten, det är många saker som är myyycket bättre nu, tror jag. Samhällets uppbyggnad var nog inte bättre då. Men musiken var det definitivt.

söndag 28 augusti 2011

This time I'll catch you

Köpte åttiotals-sockar (stora vita som ska sitta nerhasade i vita Nike eller så), några T-shirtar, varav en är med den där konstiga vit-svarta tecknade vargen på, Gråben eller nåt kanske han heter, som underligt nog säger: "This I'll time catch you!" Han menar säkert "This time I'll catch you!", lite problem med språket där bara kanske..., i alla fall, köpte också två tjockare tröjor, en som ser ut som isbjörns päls i stort sätt, och en mörk mörk blå med stora knappar. Gissa vart jag köpte detta? Ullareeeed :D jättejättebilligt, för dig som inte har varit där. Det är billigt för mig också i och för sig...haaha okej ingen förstår säkert :( fanns en tröja för 10 spänn :O fast det mesta kostar liiiiiite mer. Just nu har jag på mig den ljusrosa toppen med "Gråben" på :) hihiuh, lär dig prata för fan, Gråben! :o

fredag 26 augusti 2011

Go fredags-hemmakväll



Nyduschad på bilderna. Jag ser lite rund ut där, men...skitsamma vadfan, nu ska vi inte va sånna. Har legat på en bänk utanför ett kulturhus idag och dåsat och lyssnat på min sköna coola 70-tals rock, och känt mig svintuff och upplevelserik. Hehe. Att halvsova med den varma vinden i ansiktet, "Slow Ride" i öronen, bomull i hövvet, och vita moln och blå himmel rakt ovanför sig är...inte fel för mig. Ska inte gå ut eller nåt i kväll eller nåt annat sånt, bara vara hemma, och njuta av mjuka möbler, sourcream & onion chips och nån bra film och ändå leva för fullt. Fan va gött. Ha det jättebra, du också, du som läser detta, och kom ihåg att de små upplevelserna är dom största vi har! Kram Sofia 

måndag 22 augusti 2011

Rainbow - I Surrender

Alltså denna låten är så jävla bra ju :O han sjunger bra som fan också! Skitsamma om dom ser löjliga ut eller rör sig feminint, jag älskar deras musik faktiskt.

Att vända sin svaga självkänsla mot andra

Jag blir sur. Jag blir fan sur. Jag blir sur på när folk har så jävla mycket fördomar om saker som dom inte vet nånting om. Vi tar ett exempel..
Joe Lynn Turner, sångare i Rainbow. Så fort han har en tajt tröja på en musikvideo eller blinkar mycket med ögonen eller nåt, så är han tydligen homosexuell. Alltså, man kan fan inte veta sånt, det är precis som att säga att man känner honom, när man aldrig nånsin har träffat honom. Fast det är värre, man säger inte att man "känner honom" eller har "träffat honom", man säger att man vet vilken sexualitet han har, visst? Hur fan ska man VETA det? Ha? Utan att ens veta vem han är knappt, kan man väl inte säga så? Eller är "gay" ett sätt att röra sig och prata? Det trodde inte jag. Och sen om det är nån som är bög, varför måste alla kommentera det då hela tiden? Men jag menar, det är ju egentligen inte konstigare än att va heterosexuell, tycker jag. Tänk om man skulle kommentera det då:
"Han där borta är nog straight..." (Fniss) Eller är det så att alla uppfostras att tycka det är konstigt? Och jag blir också en aning sne på att folk...eller alltså, man får ju vara rädd för dom om man vill, om det är så att man inte vet nånting om dom, men bara för att en person inte har samma sexualitet som en själv, behöver man väl fan inte särbehandla dom? Okej, det där lät konstigt kanske... Men varför höjer man på ögonbrynen åt homosexualitet...jag fattar inte?! Jag har försökt fatta, men när man är gay är man ju inte en utomjording? Så fort någon kliver ett pyttesteg utanför den exakta mallen som man måste va innanför, så höjer folk på ögonbrynen. Alltså, det förbättras väl kanske, liksom, men inte helt...det finns fortfarande normer.
Jag blir så trött på att folk vänder sin svaga självkänsla mot andra...de är bara rädda och svaga själva.

lördag 20 augusti 2011

Nu kommer solen (liten dikt)

Nu kommer solen
Först var det mörkt, jag visste inte vart jag skulle ta vägen
Allt verkade hopplöst
Men nu
Kan jag öppna mina ögon
Jag öppnar mina sinnen och kan se, höra och förstå
Allt är inte emot mig
Först var jag svag, jag kunde inte stå
Jag trodde inte på
Att det faktiskt var meningen att jag skulle finnas till
På denna jord precis som alla andra
Först var det mörkt, men nu kommer solen
Nu kan jag öppna mina sinnen
Jag öppnar mina ögon
Och vaknar

(komm på denna lilla grej delvis när jag sov...)

Händelser, tankar + några låttips

Hallå :) nu lyssnar jag på Aerosmith och njuter av den näst sista dagen på det långa härliga sommarlovet, på måndag börjar skolan igen...kul o träffa klasskompisarna, men läxorna....buää. Bajsa nu då :S
Jag var på bio igår och såg "Jag saknar dig" av Anders Grönros, efter boken "Jag saknar dig, jag saknar dig"(tror jag den heter) Den var jättebra och sorglig som fan, handlade om hur en av två enäggstvillingar dör, och hur den andra klarar att ha förlorat "en del av sig själv". Man blir verkligen glad att ha sin lillebror nu i alla fall, bara av att titta på den, om du förstår vad jag menar...:) i och för sig brukar jag faktiskt va ganska glad att jag har honom ändå. Jag tyckte att huvudrollen var bra på att gråta (skådisen asså), men annars spelade hon inte helt naturligt riktigt...
En rolig kompis som jag inte brukar träffa så jätteofta har sovit över också, vi var mest kompisar när vi var mindre, men nu har vi liksom börjat träffas lite igen, och jag skulle verkligen vilja träffa henne ännu oftare. Hon är lite yngre än mig, men hon är verkligen jättego, intelligent för sin ålder, rolig, mogen och musikalisk. Sjunger skitbra :) Oda heter hon.
Lyssna på ett par låtar här förresten(asså varför skulle nån göra det egentligen...?) Men dom e skitbra iaf:
"Bulls on Parade" - Rage Against the Machine
"Love In An Elevator" - Aerosmith
"Slow Ride" - Foghat
Om du inte redan har hört dom då....nu kommer solen fram så jag kanske ska gå ut :) hej.

tisdag 16 augusti 2011

Dreggel...

Dreggel...

Guns N' Roses - Paradise City - Live At The Ritz 88


Slash i Majorna?

Har helt spontant strosat omkring på stan idag, kände att hemma inte var "tha place" för tillfället, och drog och köpte Guns N' Roses "Live Era 1987-1993" på Bengans, innan jag och brorsan tog spårvagnen till avenyn och käka på das Burger King, och tappade bort oss i Vasastan lite. Jag tappar jämt bort mig....
Uää, varför skriver jag sånt här..? Sitter i alla fall i mitt ljusa rum just nu på Bangatan 36 och latar mig samt lyssnar intensivt på Guns N' Roses skivan som jag köpte. Men vänta..! Va det där...? Slash?! Cyklandes utanför mitt fönster på gatan tyckte jag att jag skymtade Slash med solbrillor, skinnbrallor och en hatt :O precis nu! Fast nej fan, vad skulle han göra här? :S it cannot be...buhuuuuu :( måste vara ett fan av honom. Bor coolt folk här faktiskt, jämfört med Kålltorp, jämfört med mig haha.. nej okej men Majorna alltså...jag har alltid trivts här, även när jag inte bodde här, Majorna med de många caféerna, landshövdingehusen, musikerna, skivaffärerna, frissörerna (stavning?) Förutom utsikten...öhm..rakt in i vita höghus..., och den tråkiga gården (en asfaltsplätt med en liten kruka ogräs i mitten) så är allt perfekt! Nu rrregnar det (skånskt ärr på "rrregnar"), så man kan inte gå ut för tillfället. Eller man kan ju, men man vill inte komma in igen som en sur socka...konstigt uttryck.
Jag vill också tillägna ett stort GRATTIS till min bästa kompis Zara som fyller 15 bast idag!
Glöm inte att lyssna på somriga låtar som Sweet Child O' Mine och Paradise City av Guns N' Roses nu för att hålla sommaren vid liv...den e ju snart slut för fan!(Du kan lyssna på andra låtar också) Bajs... Hejdå. Nu ska jag spela gitarr. Hej :)

söndag 14 augusti 2011

Länk till en bra låt!

The Doors – Light My Fire Lyssna, okej?

Light My Fire


Bilderna ovan är: överst; jag och Astrid Hall, min söta snälla roliga lilla bonussyster, nederst; jag i hissen hos min pappa på Bangatan i Majorna. Lyssnar just nu på "Light My Fire" av The Doors på Spotify, men jag har lyssnat på den och The Who-låten "My Generation" så mycket nu(jag gillar 60-tals musik okej), så dom kommer förmodligen stängas av snart båda två. Det suger verkligen för de som lyssnar att de gör så på Spotify, stänger av låtar som man har lyssnat på över tio gånger eller vad det är. Eller är det fem? Men det är ju väldigt bra för artisterna och banden, för då köper man ju deras skivor istället ifall man verkligen gillar låtarna, eller så betalar man 100 spänn i månaden för Spotify Premium så att låtarna inte stängs av, eller så gör man som jag och lyssnar istället på låtarna på G-Tunes på mobilen (ifall man har fri surf), där låtarna inte heller stängs av. Men de två låtarna är tips i alla fall, lyssna på "Light My Fire" av The Doors och "My Generation" av The Who. Du kan då också lika gärna höra "People Are Strange" av The Doors, och "Baba O'Riley" av The Who :) ihihih. Och glöm inte att lyssna på Guns N' Roses! Ha det :)

Inte fel alltså

Att, med så fint väder som igår, gå längs Göteborgs hamn och äta godis, är inte fel alltså. Vinden som blåser precis lagom mycket, och solen som glittrar i kanalvattnet, det är inte fel alltså.


torsdag 11 augusti 2011

Ego bilder, för en gångs skull



Några något fruktansvärda ego-bilder på mig själv, men what the fuck, jag laddar aldrig upp bilder på mig annars...detta var mest för att jag bara ville visa upp mina örhängen och mitt lilla diadem som jag har köpt :) om du som läser detta (om någon läser detta), om du inte har mig på facebook så ska du va glad, jag lägger upp avskyvärt många bilder med The Lol Cam där. Men här lägger jag inte upp många bilder på mig själv, inte ännu i alla fall...:)

GN'RRR

Från vänster: Duff Mckagan, Slash (Saul Hudson), Axl Rose, Steven Adler, Izzy Stradlin.
Dessa är mina hjältar för tillfället, gillade dom inte i början, men nu fan...lillebrorsan övertygade mej hehe.
Låttips av dom(du som inte har hört dom):
Mr. Brownstone
Patience
Don't Cry
(November Rain)
Welcome To The Jungle
(Sweet Child O' Mine)
My Michelle
(Paradise City)
Asså, ja, lyssna på alla helt enkelt :D alla hits, men uppmärksamma dom som jag inte har satt parantes omkring..Ha det, nu går jag.

tisdag 12 juli 2011

The Song Remains The Same

Hej, nu var det riktigt jävla länge sen jag bloggade sist...eller i alla fall länge sen jämfört med hur länge det brukar vara mellan inläggen. Eheh. Försöker bara...uppdatera lite...Idag är det den 12:e juli 2011, klockan är 11.00 på förmiddagen, jag har alldeles nyss vaknat, eller jag har suttit och drogat min Led Zeppelin skiva med live-sountracket från The Song Remains The Same (en film som till större del består av en inspelad konsert med dom i Madison Square Garden). Led Zeppelin...tja...var ska man börja? Jag har hört dom sen jag var riktigt liten, vet jag iaf. När jag började nörda dom sommaren när jag var 12-13, kände jag igen många låtar och så, och jag började lyssna på dom hela tiden. Sen pausade nörd-perioden ett tag på hösten, och sen försvann den nästan helt. Och nu har den liksom tagit fart lite igen ihihihihihyh. Men dom e skitbra, ett tips för er som tycker om '70-talsrock, definitivt.

måndag 23 maj 2011

Soundtrack of our Lives (Live)

Ja, jag vet, bilden är suddig... Lyssnar egentligen inte så jättemycket på Soundtrack of our Lives, men pappa känner några i bandet, och han och hans kompis Tommy (morgongänget-radio-Tommy på Mix Megapol) ville åka till Orust och titta på dom i Slussen. Så då följde jag och Elias med pappa, och Klara och Ellen följde med Tommy. Gött gäng, dom, goa tjejer, Klara och Ellen :) Tommy också givetvis ehehejeheg. Dom var i alla fall jättebra, men vi kom tydligen dit två timmar för tidigt, så Ellen badade i 13 grader kallt vatten, och vi såg kanada-gäss som tydligen var i målbrottet, för dom lät galet konstigt :D Japp, det var det.

måndag 16 maj 2011

Tänka tänka...Dagboksinlägg kan man säga

Man blir alldeles konstig när man tänker kring sina egna tankar. Visst blir man trött av att typ gå ut och springa skitlångt, men att tänka och grubbla så mycket som jag gör sliter fan på en alltså. Detta måste få ett stopp. Jag bara funderar och tänker och oroar mig och grubblar över saker hela tiden. Sen när jag ska sova ska jag fan bara lägga mig ner och inte tänka alls. Öh, ehhm, ja det kommer ju inte gå då, men alltså inte tänka så mycket då, utan bara försöka andas, tömma huvudet och låta tankarna åka förbi bäst dom vill utan att jag behöver bry mig om dom. Det här låter inte som en blogg längre, det låter ju mera som en dagbok ehe...

fredag 13 maj 2011

Dagens Top 3 Fredag

1. Summer of '69 - Bryan Adams
2. Uprising - Muse
3. Love will tear us apart - Joy Division

Nu ska jag gå och köpa chips och sen kolla på Änglar och Demoner (som jag inte har sett än). Jag vet att sånt här inte intresserar er som läser det här, men skitsamma...:)

Hm

Livet kan vara konstigt ibland.

tisdag 10 maj 2011

Bild och video från idag




Öken?

Idag var det orienteringsdag i skolan, vi skulle hitta...var det 17 kontroller mitt i skogen runt Skatås tror jag. Det var så inihelvete varmt, och man hade ungefär två timmar på sig att hitta alla, och de var gömda djupt in bakom något träd nästan allihopa, skitjobbigt var det. Två timmar låter väl kanske ganska mycket, men det var nästan inte tillräckligt med tid för oss, jag, Loa och Zara kom allra sist i klassen, precis innan tiden gick ut :S Men vi hittade alla i alla fall :D eheheheh ;) Och så var det sådär jävla varmt också, och Loa och jag bestämde oss att vi skulle skriva varsin självbiografi om hur hemskt det var att vandra omkring i den där täta, varma skogen hela dagen och leta efter kontroller. Eller Loa skulle i alla fall det. Sen åt jag upp Zaras pannkakor och lite av Loas pastasallad. Jag är nämligen labrador innerst inne, jag kan äta hur mycket som helst av vad som helst..;) Alltså, det är ju trevligt att det inte är snö längre, men om det är såhär varmt nu, hur varmt blir i sommar då? :/ Nu ska jag åka till Härlanda Tjärn med Loa i alla fall. Hej!

torsdag 5 maj 2011

Häxorna

Hej hoj :) urlöjligt uttryck, jag vet. I alla fall, igår hade vi uppspelning av teaterpjäsen "Häxorna" av Roald Dahl inför publik med teatergruppen. Pjäsen inleddes först med två små pjäser, i vilka det var två grupper som fick skapa varsin liten pjäs utifrån någon liten tanke, idé eller något litet budskap dom hade. I den ena gruppen var Moa, Miriam, Alma, Alice och Isabelle, som spelade upp en liten pjäs om barnens rätt. I den andra (där jag var med :D) var det jag då, Tringa, Klara B, Klara T och Carl som spelade upp "Begravningen", som handlade om en liten flicka (Klara T) som gick på sin egen begravning och hon visste inte att hon var död typ. Där spelade jag präst och chef på en blomsteraffär ;D Sen i Häxorna (där spelade alla i samma), spelade jag en lat och lite lätt förvirrad pappa till huvudpersonen Pelle (Carl), och gjorde bort mig när jag råkade säga Carl istället för Pelle XD Men det blev bra ändå... Sen var jag en god häxa också. Men pjäsen blev rätt lyckad, och alla var jätteduktiga (venne om jag var det men aja), i alla fall alla andra. Ska definitivt fortsätta till hösten.

tisdag 3 maj 2011

Anfall...

Jaa, i beskrivningen om mig står det ju att jag är rätt knasig som person egentligen, men jag visar det inte så ofta. Jag är inte så knasig som jag kan vara med dom flesta som jag känner... Men det skriver jag nu, att jag kan få anfall och vara knasig som fan alltså, och jag slår vad om att många andra kan vara mycket knasigare än de visar också. Du som läser detta är väl säkert sån? I alla fall, tillåt mig att uttrycka mig...:
BBBAAAAAJJJSSSKKOOOOOOOOOOORRRV. Kooooooorva ner dej nuuuuu! JAG KÄNNER EN APA SOM HETER GLENN OCH HAN BOR I MIN SKO, JAG FÖRSÖKER HELA TIDEN FÅ HONOM ATT FLYTTA, MEN HAN VÄGRAR ATT RÖRA PÅ SIG! JAG BLIR GAAALEEN OCH FÅÅR SPEEEEL.....! Där var ett exempel....

BOOO!

Jag vet, visst är det dåligt gjort...... Men jag var inte så bra på sånt då...Det är jag inte nu heller, men jaja..

söndag 1 maj 2011

Feminin och snygg? Eller sig själv?

För ett år sedan ungefär bestämde jag mig för att klippa och snagga håret kort. Jag kom på att jag trivdes bra med det, men jag var osäker på vad andra skulle tycka om mig, om dom skulle tycka att jag såg ut som en kille och så. Så jag bestämde mig för att jag skulle låta mitt hår växa ut igen, för att jag ville se mer ut som en tjej. Men vad fan egentligen? Ska man inte få vara sig själv ändå? Det kom jag på nu, så idag hjälpte min goda mor mig att klippa mig kort igen :) För ärligt talat ska folk få tycka och tänka vad fan dom vill om hur jag klipper mig och ser ut, för min personlighet är inte så feminin och tjejig, och varför ska man dölja sin personlighet? Jag trivs i kort hår, men det betyder inte att jag är en kille. Om jag trivs med att vara jag ska jag väl få vara jag? Precis.

lördag 30 april 2011

Booook

Ska kanske börja skriva en bok. Får se vad det kommer handla om. Jag började faktiskt skriva en bok för typ två år sedan, som handlade om en flicka som rymde från Irak eller något, men jag visste nog för lite om världen och Irak för det eheh :) Men nu ska jag börja på något annat, undrar vad det blir? :) Eheheheee...Apa på dig.

måndag 25 april 2011

Istid eller regnskog? Eller öken kanske?

Om du läste det förra inlägget, kan du ignorera det, för det var inget fel på bloggen! Nu låter jag säkert som en gammal gumma, men jag älskar vädret som har varit de senaste dagarna! Så varmt och soligt :) Jag var på landet några dagar här under påsklovet, och jag var nästan aldrig inomhus! Idag är ju tyvärr den sista dagen på påsklovet, så jag får väl försöka att inte...låta dagen bara gå...sa hon och satt inomhus och bloggade mitt på dan. Som du kanske vet, så stämmer inte klockslaget för när blogginlägget gjordes...:/ Ska förmodligen till Härlanda Tjärn lite senare ändå.
Men allvarligt, jag tycker att vädret och klimatet förändrades jättefort, som att Gud liksom knäppte med fingrarna, och så slutade det att snöa. Och nu är det en sådär tjugo-tjugfem grader ute på dagarna. Aj lööve it. Men så brukar det väl inte vara i Sverige? Såhär kalla vintrar och varma sommrar tycker inte jag att det var när jag var liten? Det var lite mer samma klimat hela tiden. Har det med växthuseffekten och göra? Såklart har det det. Fortsätter det såhär, så kommer vi antingen få en till istid, eller så överhettas jorden rätt snart. Men idag är det skitfint väder, och jag ska njuta istället för att börja ställa mig själv frågor om hur länge till jag lever...eh.

Lite fel...

Ja, nu är det så att det är en grej här som har blivit lite feel, och jag tror nog bestämt att jag måste byta blogg...

fredag 15 april 2011

Idag då...

Vi har sett på två filmer idag i skolan. Den första var "Tusen Gånger Starkare" (som jag har sett förut), och det blev väldiga diskussioner i korridoren mellan killar och tjejer efteråt, om det som filmen tog upp, dvs att killarna tar mycket mer plats i skolan och så (även fast jag personligen inte tycker att det är riktigt så det ligger till i våran klass just), men jag tycker att det är så att om man tittar sig omkring så är det ofta så att killar märks mer när det gäller många saker, och det är ju lite tråkigt... Det är till exempel många jobb-brancher som är lite dominerade av killar på många sätt. Där anledningen till att tjejerna blir kända är att dom är snygga. Vi har ju till exempel musikbranchen (ursäkta, jag vet inte hur "branchen" stavas), där det nästan inte finns en enda känd tjej-artist som inte är snygg, medan det finns jättemånga killar som inte är snygga alls (aja förlåt då). Det är ju lite bättre med skådespelarbranchen, fast även där är de mest hyllade män... Aja, i alla fall, det var den första filmen då :)
Den andra var "Avatar", som vi såg (och fortfarande tittar på) på spanskan. Och då skulle vi såklart kolla på den när den var dubbad till spanska -.- Mmmmm..... Men inget kan slå den animationen i den filmen ändå. Ja såatte...Jag lyssnar just nu på musik på Spotify, på Whitesnake, för tillfället :) Det är ju påsklov nu också, gött ere, men lite tråkigt också? Men vi ses! Eller..det kanske vi inte gör...men vi kanske hörs..eh.. Ja, hejdå helt enkelt!

tisdag 12 april 2011

Alice Cooper

"Have you got the time to find out who I really am?" Sitter här vid datan nu (nähä?!) och skriver (nähä du skojar?!) och lyssnar på min nuvarande idol Alice Cooper :P Men förlåt då, jag kanske faktiskt tycker att han ÄR lite cool... Grymt läskig är han ju, jag menar långt rufsigt svart hår, och värsta galna mörka ögonen (kajalpennan hjälpte nog till lite där ja) och en orm runt sig, klart man blir lite skraj? Men han skriver riktigt bra låtar faktiskt, vissa av dom i alla fall, andra lite mindre bra... Men jag diggar bl.a I'm Eighteen, School's Out, Is it my body, No more Mr. Nice Guy, Ballad of Dwight Fry, Poison, Under My Wheels typ (Typ dom största hitsen då med andra ord). Jag har också hört att själva Alice Cooper, eller Vincent Furnier som han då heter egentligen, ska vara ganska trevlig som person (man ska alltså inte ha fördomar, don't judge a book by it's cover, hehe, visst var jag duktig som kunde det där engelska uttrycket hihihihi), alltså han är tydligen bara sådär läskig på scenen :) Jahapp, där tog School's Out slut i Spotify, och I'm Eighteen började. Men nu måste jag plugga engelska :( Prutt, tråkigt, jag kommer sakna att prata med dig ju :S Hihihi, men jag har laddat upp en bild på Alice Cooper här också, som du detaljerat kan studera om du vill :) Hej.

lördag 9 april 2011

Det här är jag, någon gång... Ett tag sedan :) Jag är nog runt tre, skulle jag tippa. Jag sitter i nån bilbarnstol, med en grönaktig jacka och mammas gubbkeps på huvudet. Men du kan ju se själv, det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord ;)

Modiga människor som vågar

Jag beundrar verkligen och ser upp till folk som vågar. Med "vågar" menar jag att man är modig och vågar vara sig själv och stå för sig själv och sina åsikter. Att man inte bryr sig om vad andra tänker om en, att man inte bara gör som alla andra för att passa in och inte verka "konstig". Man ska för fan kunna vara hur man vill, bara man inte skadar någon annan, utan att bli mobbad! Folk som vågar stå upp mot reglerna och normerna om hur man "ska vara" och som kan vara sig själva och stå för det, för sina åsikter. Det är modiga och starka människor. Som vågar. De beundrar och ser jag upp till. Modiga människor. De tror jag på.

lördag 2 april 2011

Gammal dålig vits om norrmän

Hej. Varför kryper norrmännen i affärerna när det är rea på kläder...?..............................................De letar efter låga priser...! AHAHAH riktigt roligt. Det är bara så man...ahh, så skojigt...

torsdag 31 mars 2011

Life Ladder

What's the meaning of it all?
Why do some things happen, and other things don't?
Why is it, that things you want to happen, don't happen, and things you don't want to happen, happen?
It's like, sometimes, God or someone, wants us to feel pain, but if he's so good, then why?

It's like you're climbing up the big life ladder, and sometimes something good happens, and you may jump up two steps.
It's like you're climbing up the big life ladder, but sometimes, just suddenly, you fall.

What is the meaning of it all?
Why do I get the feeling that I don't know where I belong?
Why is it, that God made us so vulnerable, that things can hurt, and that you sometimes just don't feel alright?
It's like, if God exists, he wants us to feel pain, but if he's so good, then why?

It's like you're climbing up the big life ladder, and sometimes something good happens, and you may jump up two steps.
It's like your climbing up the big life ladder, but sometimes, just suddenly, you fall.
And I just ask myself,
What is the meaning of it all?

fredag 25 mars 2011

Prao

Halloj. Nu har jag precis kommit hem från en veckas prao på Sunes Bageri i Kålltorp. Nej, jag fick inte möla i mig kakor och bullar hela tiden, bara för att jag praoade där, men jag får väl erkänna att jag ändå kanske smög i mig lite lite choklad-deg när jag rullade chokladbollar, men skit i det. De flesta delarna i det hela var ganska trevliga, förutom städa-skitnoga-i-hela-källaren - delen. Men att baka småkakor var roligt! Nästa praostopp: Härlanda Kyrka! (Weeii) Hohoh...hohoh jag e tomten. Lite fel säsong för det egentligen men jaaaajaaaa. Bajsbob.

fredag 18 mars 2011

Grop

Tick tack tick tack. Klockan slår. Hela tiden. Den stannar aldrig. Pappas Deep Purple-klocka som han lät placera på väggen i mitt rum. Den består av en LP-skiva med gråa pinnar till visare på. Skivan "Fireball" av Deep Purple. Här sitter jag i en värld av köld och våld och orättvisor. Och skriver. Hm. Min mobil har tappat knappen som ska sitta i mitten, vilket gör att det är svårt när man ska gå in på menyn eller trycka "välj". Det består liksom av en grop nu. Jag brukar tänka väldigt mycket, men just nu är jag ganska tom i huvudet. Det känns skönt på något sätt, det har jag inte varit på länge. Det har varit så mycket senaste tiden, och det känns som om man blir befriad av något på nåt sätt. Av tankarna liksom, för en gångs skull. Mitt huvud brukar liksom alltid vara fullproppat med massa tankar om saker och ting, som en jättestor knapp. Men för en liten stund känns det som att knappen har lossnat. Det är liksom en liten grop nu. Det känns befriande.

Hoppas hoppas

Hej där! Idag är det fredag och studiedag, vilket betyder ledig från skolan och är hemma och tar det lugnt bara. Numera väntar jag förresten på svar från två filmprojekt angående skådespelar-roll. Den ena är "Förtroligheten" som är någon sorts ungdomsthriller tror jag. Skulle jag av nån konstig anledning gå vidare, så skulle jag typ spela lillasyster till huvudrollen eller något sådant. Sen är det dom där nya Johan Falk-filmerna, eller serien som det kanske är, men det är bara någon statistroll, som kanske är med i ett avsnitt lite, eller så. Jag har skickat en video till dom, där jag säger vem jag är och berättar lite om mig själv. Men allt man kan göra nu är väl att hoppas.

Mad Men Starring Svenska Politiker

http://sendables.jibjab.com/view/TdrK3hBCF4tTdyoB Hej! Det finns en länk här till vänster (den är bara svart så man ser den inte) Jag har gjort en liten film på JibJab; En "Mad Men" med svenska politikers huvuden inklippta i rollerna! Kolla på den vetja! Observera också att detta bara är för skojs skull, och jag menar inte att vara taskig mot eller förnedra någon alls!

torsdag 17 mars 2011

Filosofisk tanke

Okej, jag är förvirrad. Jag sitter här i min svarta datastol och grubblar med lite musik i lurarna. Jo det är ju väldigt vrickat alltihop. Förmodligen för vrickat för att våra små människohjärnor (åtmindstone min hjärna) ska kunna förstå det. Världen alltså. Livet. Döden. Konstigt. Det måste ju finnas någon sorts annan dimension man vaknar upp i efter det att man har dött, eftersom att tiden aldrig slutar att gå, och därmed måste ju allt så småningom gå runt och det här kommer förmodligen hända igen (ungefär) någon gång. Och alla vet ju att det finns kött, blod och massa organ och skelett inuti oss, men hur fan kan allt det bara leva och fungera av sig självt egentligen? Och vad vet vi egentligen om någonting, eftersom att alla ser på saker olika, och vi vet ju inte hur saker och ting ser ut för nån annan, eftersom att man inte kan bli någon annan? Är "den riktiga världen" egentligen helt annorluna än vad vi tror att den är? Finns det någon riktig värld? Eller består världen av sätt som vi ser på saker? Vart tar rymden slut? Vad finns bakom den? Finns det något där ens? Det måste det ju? Eller tar den inte slut? När tar tiden slut? När började allt, när kommer allt att ta slut? Jag blir galen!

måndag 14 mars 2011

söndag 13 mars 2011

Jacksortering

Nu sitter jag här i mitt rum hemma hos pappa, med Bob Dylans bomullsröst i öronen (köpte hans Blonde on Blonde på Bengans förut). "I'm just sitting here, beating on my trumpets, with all theese promises you left for me. But where are you tonight, sweet Marie?" Idag var det mer av en vårdag ute, vindpustarna var inte riktigt fullt så isande kalla längre, och jag tyckte faktiskt att jag hörde en fågel säga "pip". "To be stuck inside a mobile with the Memphis blues again". Snart ska jag överge både dator och Bob Dylan för jacksortering i hallen, och... Vänta...Ja, jacksortering var det ja. Dåligt. Lillebror Elias sitter vid datorn, han med, och tittar fnissig på Family Guy, och hur bebisen Stewie fick så platt huvud. Och helt plötsligt kommer en häst in i deras hus, och ska tydligen bo där. Och pratar gör han också. Hehe. Jag vill helst inte sluta lyssna dreglande till Bob Dylans mjuka röst, men nu måste jag gå ut och sortera jackor.

lördag 12 mars 2011

Lördag...

Sitter här i vardagsrumssoffan en lördag som är precis som alla andra lördagar. Seg, som en ogräddad brödlimpa, och lite luddigt frånvarande sitter jag här och tittar på dataskärmen med halvöppna ögon och Bob Marley på hög volym i mina headset. Vänder blicken ut genom fönstret bakom mig. Jag tror att det regnar. Man ser inte regndropparna i luften, men man ser små, små ringar visar sig i de små vattenpölarna på det blöta altanträet. Mina syskon sitter och spelar det opassande glada TV-spelet Super Mario Bros, där himlen är blå, molnen vita, gräset onaturligt grönt, och vattnet blått där det bor en massa leende fiskar och svampar som glatt välkomnar en när man kommer simmande genom deras vatten. Mario och hans bror Luigi måste klara sig igenom denna konstiga onaturliga TV-spelsvärld, med leende fiskar och svampar, och vita moln, på någon sorts konstiga plattfiskar som simmar uppe i luften, medans spel-musiken spelar glatt, men stressande och onaturligt fyrkantigt.
Jag vänder min blick emot mamma som står och diskar, och Alfred som häller ut en trave vaxkritor på bordet. Och här sitter jag. I vardagsrumssoffan en lördag som är precis som alla andra lördagar. Seg, som en ogräddad brödlimpa.

onsdag 9 mars 2011

Pressure

Jag förstår inte hur det kan ha blivit så mycket mer att göra i skolan bara senaste månaden. En massa prov och redovisningar bokstavligen hela tiden, så att man blir helt gaaalen heey baberiba! Press, press, press, man döör ju! Jag sover inte bra, äter inte bra, man blir helt jättetrött och vill bara...döö!

måndag 7 mars 2011

Fusklapp!

Jaa, det är ju inte alltid man får ha fusklapp på prov i skolan, men nu är det faktiskt så att vi har ett biologiprov, där man SKA ha fusklapp på två A4. Otroligt, visst är det? Nja, jag tycker det är rätt bra... Provet är å andra sidan på en sådär 10 sidor, och man ska på fusklappen sammanfatta saker från 200 sidor i biologiboken. Men men... Schools theese days...

torsdag 3 mars 2011

Åsikter om partierna

Alltså, angående politiska partier, finns det ju först och främst två olika grupper med partier i då, Alliansen och de Röd-Gröna, det vet ju vem som helst som är allmänbildad...(ta inte illa upp, ni som inte visste det :P) Men i alla fall, nu ska jag säga vad jag tycker om alla partier. Ska försöka skriva både bra och dåliga saker. Ingen får ta illa upp eller bli sur, för jag är ju ändå bara ett barn liksom. Lite förenklat är det ju också, det förstår jag själv också.
Ja, om vi börjar från vänster:
Vänsterpartiet: Fin tanke, det där med att allt ska vara allas och alla ska äga allting och så, jag förstår, och kan tycka att det borde väl inte vara så svårt att skapa ett sådant samhälle. Men funkar det verkligen i verkligheten? Alltså på riktigt? Kanske, om människor inte skulle vara så maktgalna som de är. Lätt att det blir diktatur av det hela.

Socialdemokraterna: Jag tycker om deras idé om att alla ska ha samma möjligheter till arbete, oavsett vilka förutsättningar man har, och det där. Just nu, senaste tiden, har det ju inte gått så jättebra för dem, i sista valet sket det sig t.ex. Det gick lite snett, helt enkelt, och det tycker jag är lite synd egentligen, för att jag tycker nog egentligen att de är ett ganska bra och starkt parti, men tydligen var det inte det som folket ville ha denna gången.

Miljöpartiet: Miljöpartiet har ju specialiserats sig på miljön (det är ju uppenbart), och det tycker jag faktiskt är jättebra. För att alltså, som det är nu, kommer ju miljön absolut först tycker jag. Liksom, om säg tjugo år lever vi kanske inte längre, om inte vi fixar det här nu nu nu! Jag har nog nästan ingenting negativt just nu att säga om Miljöpartiet :)

Centerpartiet: Tycker att det är bra att dom tänker på småföretagen, och här börjar ju Alliansen, där man tycker att man ska äga mer själv istället för att staten äger allt (förenklat), och jag tycker att Centerpartiet nog också har en ganska ljus framtid, precis som Miljöpartiet :) Jag tycker definitivt att våra två miljöpartier borde komma ut i rampljuset mer.

Folkpartiet: Ett Alliasiskt parti som har riktat in sig på skolan, eller var det så? XP Aa, i alla fall, de vill ju ha betyg från sexan, och det tycker jag är både bra och dåligt. Bra för att man kan förbättra sina resultat i lugn och ro, om man vet ungefär vart man ligger i sexan. Dåligt för att jag tycker inte att man ska döma så unga människor så tidigt, genom att stämpla dem i pannan med ett "IG-skärpning!" Dom är ju tolv år! Men inte heller tycker jag att man ska ha betyg i nian eller på gymnasiet, för då kommer det som en chock. Jag tycker som vi har nu ungefär, eller kanske vårterminen i sjuan. Men för övrigt är jag inte alls insatt i vad Folkpartiet tycker XD

Kristdemokraterna: Kristdemokraterna är inte mitt favoritparti, de vill ju väl och de vill ha ett fungerande samhälle som alla andra, men liiite gammaldagsa tycker jag ändå att dom är. Jag är inte riktigt förtjust i t.ex att de satsar på "de vanliga familjerna" eller vad var det? Asså mamma, pappa, barn. Och att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan, det är klart dom ska! Jag menar, om det nu finns en högre makt, en stark god kraft, en så kallad Gud, så är han väl inte homofob?? Kom igen, det är helt självklart att homosexuella ska få leva precis som alla andra?

Moderaterna: Jag tror att Moderaterna är ett bra ledarparti, och som jag har fattat det, har de åsikter som folket gillar. Jag vet typ inget om dom, men de verkar lite för höger för min smak, men så länge samhället funkar med dom som ledare, är väl det något sånär okej antar jag...

Sverigedemokraterna: Jag vet inte varför ett så (enligt mig) dumt, rasistiskt parti ens blev kända. Jag förstår inte hur folk kunde rösta på dem. Det är ju precis sånt här som leder till en "Hitler"-period till, fast nu är det Jimmy Åkesson. De är väl bra på att övertala unga, men detta parti måste ut ur Riksdagen, annars blir det problem.

Jaa, nu har du hört lite av mina åsikter om våra partier. Ta inte illa upp, som sagt, men kommentera gärna din åsikt!
(OBS!
De saker som jag har skrivit här är saker som jag har snappat upp från vuxna eller läst, och utifrån det sagt min egen åsikt om. Vissa saker kanske inte ens stämmer.)

Film tajm!

Ja hej hej på deeejjjghsjd :) Jag var på en audition till en film idag; Förtroligheten. Typ nån psykologisk drama-thriller, de letade efter två tonårstjejer 13 och uppåt (jag är ju fjorton och ett halvt ungefär). Man blev filmad där man skulle prata ett fejkat telefonsamtal (man fick prata om vad som helst) och jag drog något med att min mamma hade en gubbe under sin bil eller något xP Aja, förlåt, men jag visste inte vad jag skulle säga pfft..! XD Filmen skulle spelas in i Göteborg, och de hade varit på typ 12 skolor nu :S jag vet att jag inte kommer att få rollen, eller ens gå vidare, men jag älskar ju teater, och ville bara ge det en chans :) men ah, hejdå!

tisdag 1 mars 2011

Vinnare!

Ja, det var ju inte speciellt många som kommenterade PÅ BLOGGEN angående min lilla frågesport häromdan. Destofler frågade och gissade när dom träffade mig. Jag fick olika förslag; mango, äpple, kiwi, squash, lime, gurka... Men till slut listade en person ut det; Nelly Moen tog hem vinsten av tre kronor idag, och det rätta svaret var avocado :) moaha jo, det är en frukt. Men ville bara upplysa om det. Kolla hennes blogg förresten: http://www.nellybloggen.blogspot.com/

måndag 28 februari 2011

Tillbaka till Framtiden

Joo, jag sitter här och tittar på tv och kom och tänka på en grej som jag funderade på en gång när jag tittade på "Tillbaka till Framtiden". Alltså, det handlar ju om en kille som åker tillbaka i tiden och träffar sina föräldrar och typ hjälpte dom med olika saker när dom va unga och så. Asså, såhär: Hans föräldrar borde väl tycka att deras son som dom fick sen var väldigt lik den där killen som hjälpte dom när dom va unga och inte kände varandra? Hm...Och att han där Doctor Brown (eller vad han nu hette), att han inte kände igen Marty när han kom tillbaka till sin egen tid igen, eftersom han ju hade träffat honom när han åkte tillbaka till femtiotalet. Hhmmm... Aa, det brukar oftast bli något som är lite felaktigt när man gör filmer där folk reser i tiden. Förmodligen för att man inte kan göra det. Resa i tiden, alltså. Men det är bara min åsikt...

söndag 27 februari 2011

Klockor är dumma

Hallå eller! Först och främst vill jag bara upplysa om att klockslaget för när jag lägger upp inläggen inte stämmer alls. Men i alla fall; Inatt sov jg inte vidare mycket, vaknade vid två någon gång och trodde dumt nog att klockan skulle ringa, utan att kolla på klockan. Somnade väl runt fyra eller nåt sånt. Nu är jag pissans trött, och jag ska snart trava iväg till tha schooool. Ha det bra!

Elias och Cyklopgrodan

Asså ursäkta för att jag plötsligt fick en liten flipp och var tvungen att ladda upp en massa bilder som jag hittade begravda i "mina dokument". Mm, få se nu, denna bilden föreställer min lillebror Elias och en cyklopgroda i Turkiet. Ja, asså det är ju absolut inte jag som är där. Pfff nejsh!

Rick Danko

Rick Danko, basist i The Band. Han sjunger en av mina favoritlåtar som heter "It makes no difference". Hur bra som helst. The Band är väldigt bra över huvud taget. Och visst var han väl snygg eh?

Tja en bild på mig

Jaahaa, ja det här var nog den bästa bilden jag hade på mig, gammal som gatan men skiiit i deeeet. Hade nyligen klippt mig då, hade ungefär hår till halsen/axlarna i nån konstig page-frisyr innan. Blev nog lite bättre såhär, dessutom var mitt hår slitet som fan innan jag klippte det, eftersom jag hade värsta tvångsbeteendet, att hålla på och riva sönder det. Men nu har mamma klippt till det lite på mig igen, idag faktiskt, så att det ändå blir lite pageigt sen när det växer ut :P

Dagens Top 3 låtlista

Alltså nu ska jag skriva upp dagens låtlista för mig. Top 3 typ, tror jag. Hade tänkt jag skulle börja göra det lite då och då. Bara alltså dom låtarna som har varit mest liksom "inne" för mig idag.
Dagens Top 3 låtlista:
The Song Remains The Same - Led Zeppelin
Sarah - Thin Lizzy
Sister C'mon - Brainpool

Alltså alla tre låtarna äger ju 8D det händer att jag har sugiga låtar på huvudet nämligen...ehe bajs

Frågesport!

Okej, nu ska jag diskret beskriva ett föremål. Om du tror att du vet vad det är jag pratar om, kommentera då med namnet på föremålet. Skriv också vem det är som har kommenterat, eftersom kommentarerna väl är anonyma. Jag har här nedan skrivit fyra ord som beskriver den...föremålet alltså. Vinnaren får 3 spänn nästa gång vi träffas ;) jag har inget att göra med mina pengar ändå eheheh ;) Ursäkta att man har lite tråkigt...
Beskrivande ord:
Oval
Grön
Frukt
Inte-päron
Heeejsaaan :D Första inlägget, det här, på min nya blogg :) har ju en gammal, men den kan man inte ha tomater som bakgrundsbild på ;P så denna satsar jag mer på isf. Har inte hunnit designa den så mycket än, men har i alla fall tomater i bakgrunden nu... Ehm..juste, följ denna bloggen så är du bäst! Jag ska faktiskt försöka skriva lite mer intressanta saker nu. Ha det så jättebra!