People are affraid of their own greatness - Nelson Mandela



torsdag 3 mars 2011

Åsikter om partierna

Alltså, angående politiska partier, finns det ju först och främst två olika grupper med partier i då, Alliansen och de Röd-Gröna, det vet ju vem som helst som är allmänbildad...(ta inte illa upp, ni som inte visste det :P) Men i alla fall, nu ska jag säga vad jag tycker om alla partier. Ska försöka skriva både bra och dåliga saker. Ingen får ta illa upp eller bli sur, för jag är ju ändå bara ett barn liksom. Lite förenklat är det ju också, det förstår jag själv också.
Ja, om vi börjar från vänster:
Vänsterpartiet: Fin tanke, det där med att allt ska vara allas och alla ska äga allting och så, jag förstår, och kan tycka att det borde väl inte vara så svårt att skapa ett sådant samhälle. Men funkar det verkligen i verkligheten? Alltså på riktigt? Kanske, om människor inte skulle vara så maktgalna som de är. Lätt att det blir diktatur av det hela.

Socialdemokraterna: Jag tycker om deras idé om att alla ska ha samma möjligheter till arbete, oavsett vilka förutsättningar man har, och det där. Just nu, senaste tiden, har det ju inte gått så jättebra för dem, i sista valet sket det sig t.ex. Det gick lite snett, helt enkelt, och det tycker jag är lite synd egentligen, för att jag tycker nog egentligen att de är ett ganska bra och starkt parti, men tydligen var det inte det som folket ville ha denna gången.

Miljöpartiet: Miljöpartiet har ju specialiserats sig på miljön (det är ju uppenbart), och det tycker jag faktiskt är jättebra. För att alltså, som det är nu, kommer ju miljön absolut först tycker jag. Liksom, om säg tjugo år lever vi kanske inte längre, om inte vi fixar det här nu nu nu! Jag har nog nästan ingenting negativt just nu att säga om Miljöpartiet :)

Centerpartiet: Tycker att det är bra att dom tänker på småföretagen, och här börjar ju Alliansen, där man tycker att man ska äga mer själv istället för att staten äger allt (förenklat), och jag tycker att Centerpartiet nog också har en ganska ljus framtid, precis som Miljöpartiet :) Jag tycker definitivt att våra två miljöpartier borde komma ut i rampljuset mer.

Folkpartiet: Ett Alliasiskt parti som har riktat in sig på skolan, eller var det så? XP Aa, i alla fall, de vill ju ha betyg från sexan, och det tycker jag är både bra och dåligt. Bra för att man kan förbättra sina resultat i lugn och ro, om man vet ungefär vart man ligger i sexan. Dåligt för att jag tycker inte att man ska döma så unga människor så tidigt, genom att stämpla dem i pannan med ett "IG-skärpning!" Dom är ju tolv år! Men inte heller tycker jag att man ska ha betyg i nian eller på gymnasiet, för då kommer det som en chock. Jag tycker som vi har nu ungefär, eller kanske vårterminen i sjuan. Men för övrigt är jag inte alls insatt i vad Folkpartiet tycker XD

Kristdemokraterna: Kristdemokraterna är inte mitt favoritparti, de vill ju väl och de vill ha ett fungerande samhälle som alla andra, men liiite gammaldagsa tycker jag ändå att dom är. Jag är inte riktigt förtjust i t.ex att de satsar på "de vanliga familjerna" eller vad var det? Asså mamma, pappa, barn. Och att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan, det är klart dom ska! Jag menar, om det nu finns en högre makt, en stark god kraft, en så kallad Gud, så är han väl inte homofob?? Kom igen, det är helt självklart att homosexuella ska få leva precis som alla andra?

Moderaterna: Jag tror att Moderaterna är ett bra ledarparti, och som jag har fattat det, har de åsikter som folket gillar. Jag vet typ inget om dom, men de verkar lite för höger för min smak, men så länge samhället funkar med dom som ledare, är väl det något sånär okej antar jag...

Sverigedemokraterna: Jag vet inte varför ett så (enligt mig) dumt, rasistiskt parti ens blev kända. Jag förstår inte hur folk kunde rösta på dem. Det är ju precis sånt här som leder till en "Hitler"-period till, fast nu är det Jimmy Åkesson. De är väl bra på att övertala unga, men detta parti måste ut ur Riksdagen, annars blir det problem.

Jaa, nu har du hört lite av mina åsikter om våra partier. Ta inte illa upp, som sagt, men kommentera gärna din åsikt!
(OBS!
De saker som jag har skrivit här är saker som jag har snappat upp från vuxna eller läst, och utifrån det sagt min egen åsikt om. Vissa saker kanske inte ens stämmer.)

1 kommentar:

  1. Helt klart intressant! Vem vet? Du kanske startar din politiska karriär här och nu? :-)

    SvaraRadera