People are affraid of their own greatness - Nelson Mandela



onsdag 31 augusti 2011

Wish I was a punkrocker with blablabla

Sitter här nu, en onsdagskväll den sista dan i augusti, i mitt vita rum med persiennerna nerdragna, men vinklade så att man ändå kan se rätt mycket. Fönstret är öppet också, så man kan ofta höra spårvagnar och bilar åka förbi på gatan utanför. Nej, nu går jag och drar upp persiennerna istället, vänta.....såja, nu ser man världen istället. De höga, Vita Björn-husen tornar upp sig under en ljusblå sommarkvällshimmel med några bomullsmoln på. Jag kan höra musik spelas någonstans ifrån också. Någon ganska lugn ballad på hög volym. Mitt hårspänne ligger där på bordet...den ena sidan av hårspännet är trasig...bajs. Önskar jag levde på sjuttiotalet, det önskar jag verkligen, jag har en känsla av att jag egentligen skulle födas på sextiotalet, växa upp på sjuttiotalet, vara vuxen på åttiotalet, ännu mer vuxen på nittiotalet, och medelålders nu. Alltihopa verkade mer lämpligt för mig då...musiken, samhällets uppbyggnad...nej förresten, det är många saker som är myyycket bättre nu, tror jag. Samhällets uppbyggnad var nog inte bättre då. Men musiken var det definitivt.

söndag 28 augusti 2011

This time I'll catch you

Köpte åttiotals-sockar (stora vita som ska sitta nerhasade i vita Nike eller så), några T-shirtar, varav en är med den där konstiga vit-svarta tecknade vargen på, Gråben eller nåt kanske han heter, som underligt nog säger: "This I'll time catch you!" Han menar säkert "This time I'll catch you!", lite problem med språket där bara kanske..., i alla fall, köpte också två tjockare tröjor, en som ser ut som isbjörns päls i stort sätt, och en mörk mörk blå med stora knappar. Gissa vart jag köpte detta? Ullareeeed :D jättejättebilligt, för dig som inte har varit där. Det är billigt för mig också i och för sig...haaha okej ingen förstår säkert :( fanns en tröja för 10 spänn :O fast det mesta kostar liiiiiite mer. Just nu har jag på mig den ljusrosa toppen med "Gråben" på :) hihiuh, lär dig prata för fan, Gråben! :o

fredag 26 augusti 2011

Go fredags-hemmakväll



Nyduschad på bilderna. Jag ser lite rund ut där, men...skitsamma vadfan, nu ska vi inte va sånna. Har legat på en bänk utanför ett kulturhus idag och dåsat och lyssnat på min sköna coola 70-tals rock, och känt mig svintuff och upplevelserik. Hehe. Att halvsova med den varma vinden i ansiktet, "Slow Ride" i öronen, bomull i hövvet, och vita moln och blå himmel rakt ovanför sig är...inte fel för mig. Ska inte gå ut eller nåt i kväll eller nåt annat sånt, bara vara hemma, och njuta av mjuka möbler, sourcream & onion chips och nån bra film och ändå leva för fullt. Fan va gött. Ha det jättebra, du också, du som läser detta, och kom ihåg att de små upplevelserna är dom största vi har! Kram Sofia 

måndag 22 augusti 2011

Rainbow - I Surrender

Alltså denna låten är så jävla bra ju :O han sjunger bra som fan också! Skitsamma om dom ser löjliga ut eller rör sig feminint, jag älskar deras musik faktiskt.

Att vända sin svaga självkänsla mot andra

Jag blir sur. Jag blir fan sur. Jag blir sur på när folk har så jävla mycket fördomar om saker som dom inte vet nånting om. Vi tar ett exempel..
Joe Lynn Turner, sångare i Rainbow. Så fort han har en tajt tröja på en musikvideo eller blinkar mycket med ögonen eller nåt, så är han tydligen homosexuell. Alltså, man kan fan inte veta sånt, det är precis som att säga att man känner honom, när man aldrig nånsin har träffat honom. Fast det är värre, man säger inte att man "känner honom" eller har "träffat honom", man säger att man vet vilken sexualitet han har, visst? Hur fan ska man VETA det? Ha? Utan att ens veta vem han är knappt, kan man väl inte säga så? Eller är "gay" ett sätt att röra sig och prata? Det trodde inte jag. Och sen om det är nån som är bög, varför måste alla kommentera det då hela tiden? Men jag menar, det är ju egentligen inte konstigare än att va heterosexuell, tycker jag. Tänk om man skulle kommentera det då:
"Han där borta är nog straight..." (Fniss) Eller är det så att alla uppfostras att tycka det är konstigt? Och jag blir också en aning sne på att folk...eller alltså, man får ju vara rädd för dom om man vill, om det är så att man inte vet nånting om dom, men bara för att en person inte har samma sexualitet som en själv, behöver man väl fan inte särbehandla dom? Okej, det där lät konstigt kanske... Men varför höjer man på ögonbrynen åt homosexualitet...jag fattar inte?! Jag har försökt fatta, men när man är gay är man ju inte en utomjording? Så fort någon kliver ett pyttesteg utanför den exakta mallen som man måste va innanför, så höjer folk på ögonbrynen. Alltså, det förbättras väl kanske, liksom, men inte helt...det finns fortfarande normer.
Jag blir så trött på att folk vänder sin svaga självkänsla mot andra...de är bara rädda och svaga själva.

lördag 20 augusti 2011

Nu kommer solen (liten dikt)

Nu kommer solen
Först var det mörkt, jag visste inte vart jag skulle ta vägen
Allt verkade hopplöst
Men nu
Kan jag öppna mina ögon
Jag öppnar mina sinnen och kan se, höra och förstå
Allt är inte emot mig
Först var jag svag, jag kunde inte stå
Jag trodde inte på
Att det faktiskt var meningen att jag skulle finnas till
På denna jord precis som alla andra
Först var det mörkt, men nu kommer solen
Nu kan jag öppna mina sinnen
Jag öppnar mina ögon
Och vaknar

(komm på denna lilla grej delvis när jag sov...)

Händelser, tankar + några låttips

Hallå :) nu lyssnar jag på Aerosmith och njuter av den näst sista dagen på det långa härliga sommarlovet, på måndag börjar skolan igen...kul o träffa klasskompisarna, men läxorna....buää. Bajsa nu då :S
Jag var på bio igår och såg "Jag saknar dig" av Anders Grönros, efter boken "Jag saknar dig, jag saknar dig"(tror jag den heter) Den var jättebra och sorglig som fan, handlade om hur en av två enäggstvillingar dör, och hur den andra klarar att ha förlorat "en del av sig själv". Man blir verkligen glad att ha sin lillebror nu i alla fall, bara av att titta på den, om du förstår vad jag menar...:) i och för sig brukar jag faktiskt va ganska glad att jag har honom ändå. Jag tyckte att huvudrollen var bra på att gråta (skådisen asså), men annars spelade hon inte helt naturligt riktigt...
En rolig kompis som jag inte brukar träffa så jätteofta har sovit över också, vi var mest kompisar när vi var mindre, men nu har vi liksom börjat träffas lite igen, och jag skulle verkligen vilja träffa henne ännu oftare. Hon är lite yngre än mig, men hon är verkligen jättego, intelligent för sin ålder, rolig, mogen och musikalisk. Sjunger skitbra :) Oda heter hon.
Lyssna på ett par låtar här förresten(asså varför skulle nån göra det egentligen...?) Men dom e skitbra iaf:
"Bulls on Parade" - Rage Against the Machine
"Love In An Elevator" - Aerosmith
"Slow Ride" - Foghat
Om du inte redan har hört dom då....nu kommer solen fram så jag kanske ska gå ut :) hej.

tisdag 16 augusti 2011

Dreggel...

Dreggel...

Guns N' Roses - Paradise City - Live At The Ritz 88


Slash i Majorna?

Har helt spontant strosat omkring på stan idag, kände att hemma inte var "tha place" för tillfället, och drog och köpte Guns N' Roses "Live Era 1987-1993" på Bengans, innan jag och brorsan tog spårvagnen till avenyn och käka på das Burger King, och tappade bort oss i Vasastan lite. Jag tappar jämt bort mig....
Uää, varför skriver jag sånt här..? Sitter i alla fall i mitt ljusa rum just nu på Bangatan 36 och latar mig samt lyssnar intensivt på Guns N' Roses skivan som jag köpte. Men vänta..! Va det där...? Slash?! Cyklandes utanför mitt fönster på gatan tyckte jag att jag skymtade Slash med solbrillor, skinnbrallor och en hatt :O precis nu! Fast nej fan, vad skulle han göra här? :S it cannot be...buhuuuuu :( måste vara ett fan av honom. Bor coolt folk här faktiskt, jämfört med Kålltorp, jämfört med mig haha.. nej okej men Majorna alltså...jag har alltid trivts här, även när jag inte bodde här, Majorna med de många caféerna, landshövdingehusen, musikerna, skivaffärerna, frissörerna (stavning?) Förutom utsikten...öhm..rakt in i vita höghus..., och den tråkiga gården (en asfaltsplätt med en liten kruka ogräs i mitten) så är allt perfekt! Nu rrregnar det (skånskt ärr på "rrregnar"), så man kan inte gå ut för tillfället. Eller man kan ju, men man vill inte komma in igen som en sur socka...konstigt uttryck.
Jag vill också tillägna ett stort GRATTIS till min bästa kompis Zara som fyller 15 bast idag!
Glöm inte att lyssna på somriga låtar som Sweet Child O' Mine och Paradise City av Guns N' Roses nu för att hålla sommaren vid liv...den e ju snart slut för fan!(Du kan lyssna på andra låtar också) Bajs... Hejdå. Nu ska jag spela gitarr. Hej :)

söndag 14 augusti 2011

Länk till en bra låt!

The Doors – Light My Fire Lyssna, okej?

Light My Fire


Bilderna ovan är: överst; jag och Astrid Hall, min söta snälla roliga lilla bonussyster, nederst; jag i hissen hos min pappa på Bangatan i Majorna. Lyssnar just nu på "Light My Fire" av The Doors på Spotify, men jag har lyssnat på den och The Who-låten "My Generation" så mycket nu(jag gillar 60-tals musik okej), så dom kommer förmodligen stängas av snart båda två. Det suger verkligen för de som lyssnar att de gör så på Spotify, stänger av låtar som man har lyssnat på över tio gånger eller vad det är. Eller är det fem? Men det är ju väldigt bra för artisterna och banden, för då köper man ju deras skivor istället ifall man verkligen gillar låtarna, eller så betalar man 100 spänn i månaden för Spotify Premium så att låtarna inte stängs av, eller så gör man som jag och lyssnar istället på låtarna på G-Tunes på mobilen (ifall man har fri surf), där låtarna inte heller stängs av. Men de två låtarna är tips i alla fall, lyssna på "Light My Fire" av The Doors och "My Generation" av The Who. Du kan då också lika gärna höra "People Are Strange" av The Doors, och "Baba O'Riley" av The Who :) ihihih. Och glöm inte att lyssna på Guns N' Roses! Ha det :)

Inte fel alltså

Att, med så fint väder som igår, gå längs Göteborgs hamn och äta godis, är inte fel alltså. Vinden som blåser precis lagom mycket, och solen som glittrar i kanalvattnet, det är inte fel alltså.


torsdag 11 augusti 2011

Ego bilder, för en gångs skull



Några något fruktansvärda ego-bilder på mig själv, men what the fuck, jag laddar aldrig upp bilder på mig annars...detta var mest för att jag bara ville visa upp mina örhängen och mitt lilla diadem som jag har köpt :) om du som läser detta (om någon läser detta), om du inte har mig på facebook så ska du va glad, jag lägger upp avskyvärt många bilder med The Lol Cam där. Men här lägger jag inte upp många bilder på mig själv, inte ännu i alla fall...:)

GN'RRR

Från vänster: Duff Mckagan, Slash (Saul Hudson), Axl Rose, Steven Adler, Izzy Stradlin.
Dessa är mina hjältar för tillfället, gillade dom inte i början, men nu fan...lillebrorsan övertygade mej hehe.
Låttips av dom(du som inte har hört dom):
Mr. Brownstone
Patience
Don't Cry
(November Rain)
Welcome To The Jungle
(Sweet Child O' Mine)
My Michelle
(Paradise City)
Asså, ja, lyssna på alla helt enkelt :D alla hits, men uppmärksamma dom som jag inte har satt parantes omkring..Ha det, nu går jag.