People are affraid of their own greatness - Nelson Mandela



torsdag 29 december 2011

Fan ta det där tyska u:et

Ett annat band, ett av de största rockbanden i världen faktiskt, som jag nu har börjat märka lite mer...jag har alltid gillat dem, speciellt när jag var liten, när jag var särskilt "fond of" "Shout at the devil" och "Dr. Feelgood" hahah. Öhm jaa, det är jag ju nuv också, fond of dom låtarna alltså (förlåt, jag hittar inget bättre uttryck för att jag tycker om dom eheh). Eftersom att tiden har gått och deras look har blivit mer och mer "ute", har jag också tyckt att de är löjliga och "de trodde de va så coola" osv sådär va, men nu är jag inte så jävla ytlig längreee ahaha..och lyssnar istället på musiken som ju faktiskt var huvudämne för dom..(?) Försökte välja en av de mindre extrema bilderna på gruppen faktiskt...öhm...ja. En bild där medlemmarna i alla fall inte har smink, stilettklackar och hår som bokstavligt talat står upp till taket... En låt som jag tycker är riiiktigt bra är hitten "Home sweet home". Vet du inte vilket band jag pratar om nu, så...vet jag inte vad jag gör! Kanske ber dig läsa på bilden om så är fallet, jag upptäckte precis att det står med liten svart text där. Yiie Mötley Crue! Nä? Fan ta det där tyska u:et då :( hihi nej jag är glad ändå lilla bajs. Men allvarligt dom var ganska extrema kan man säga, de här Vince Neil och Nikki Sixx och Tommy Lee och ja...Mick Mars eller vad det nu va han låtsades heta. Och oj vad häftigt det var med konstiga namn med bokstäver från främmande länder som Sverige och Tyskland...! Jaja, alla har vi väl hört den historien om gamla goda Möööötley hah nä jag skoja...jag tror alltid att jag är mycket äldre än vad jag är...vad har det med någonting att göra nu då? Spöööket Laaaban!! (förlåt för det där plötsliga utropet) Med smink, högklackat och skittuff attityd verkar det som att man kan komma långt i alla fall. Åtminstone i musikbranchen.

tisdag 27 december 2011

Med nya ögon

Nu är det kolsvart. Jättekallt är det inte, men mörkt. På dagarna är det antingen mulet och regnigt eller som idag, soligt och ljusblå himmel utan några som helst tecken på moln alls. Gräset är fortfarande ganska grönt, men löven på träden falnar och gulnar. För att vara slutet på december måste jag säga att jag inte tycker att vintern har kommit speciellt långt över huvudtaget, detta är ju bara vanligt höstväder..? Det är väldigt bra, tycker jag, jag gillar inte kyla längre efter förra vintern..
Jag är i stort behov av miljöombyte ofta, nya platser och nya människor känns det som att jag behöver få se...men att tjata på mamma och pappa om hur gärna jag vill besöka USA fyller inte direkt deras plånböcker bara sådär. Det är speciellt på detta vis när det är vinter, eller allmänt ointressant här hemma i Sverige. Jag vet att suget efter nytt nytt nytt kommer lägga sig en liten aning när våren och sommaren kommer, och Göteborgs ibland faktiskt ganska trevliga egna erbjudanden typ blommar fram.
Som Marcel Proust sa: "Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka efter nya vyer, utan att se med nya ögon". Visst, inom några år kommer jag kanske acceptera det, men för tillfället skyller jag på min omogna och trotsiga ålder för att få fortsätta tjata och drömma oavbrutet om platser och saker jag inte vet något om.